Started on 14. srpnja 2024.

Vrsta: Putnički parobrod
Ime: Baron Gautsch
Pripadnost: Austro-ugarska kompanija
Dimenzije: d=84,5 m; š=11,64m; 2069 BRT; 861 NRT
Potonuo: 13.08.1914
Uzrok: Podvodna mina
Povijesna važnost: Postoji. lokalitet je zaštićen. Ronjenje je dopušteno samo preko ovlaštenog ronilačkog centra.
Mjesto: W od otočja Brijuni
Težina pronalaženja: Lokacija je na otvorenom moru – potrebna pomoć instrumenata (GPS)
Najveća dubina: 41 m
Najmanja dubina: 37 m
Struja: Uglavnom slaba, ali zbog otvorenog mora povremeno umjerena do jaka
Pristup: Pristup moguć isključivo brodom (lokacija je na otvorenom moru)
Vidljivost: slabija ali zimi znatno bolja
Živi svijet: Raznolik život na i oko olupine, povremeno primjerci većih riba
Znanja i vještine: Ronilačke kategorije prema svojim ovlastima

POVIJEST

Luksuzni putnički brod Baron Gautsch porinut je u more u britanskom brodogradilištu 1908 godine, dug 84,5 metara, širok 11,6 metara sa 2069 BRT za austrijski Lloyd. Od 1908 – 1914 prevozio je putnike iz Dalmacije prema Trstu i ostalim lukama na sjevernom Jadranu. Izbijanjem Prvog svjetskog rata, mnogi trgovački brodovi Austro-Ugarske Monarhije bili su preuzeti u vojnu službu. Oličeni su u maskirne boje te služili kao pomoćne krstarice za prijevoz vojnika ili opskrbu, tako i Baron Gautsch. Mnogi časnici bili su rezervisti te su stupili u službu ratne mornarice. Baron Gautsch je tako u četiri plovidbe i 1810 Nautičkih Milja prevezao vojna pojačanja iz Trsta u Kotor u Crnoj Gori. Na svim povratnim plovidbama brod je prevozio evakuirane civile prema lukama sjevernog Jadrana, ukupno 2855 osoba.

DOGAĐAJ

13.8.1914 Baron Gautsch se s putnicima iz Dalmacije vraćao prema Trstu, ploveći najkraćim putem. Tog dana minopolagač Basilisk Austro-Ugarske ratne mornarice polagao je morske mine radi zaštite prilaza ratnoj luci Pula. Kod rta Kamenjak Baron Gautsch je punom brzinom plovio puno bliže obali nego je to zapovjedila vojna vlast, kursa usmjerenog ravno u minsko polje postavljeno tog dana. Minopolagač Basilisk koji je bio na odlasku, uočio je da Gautsch plovi u minsko polje, te su odmah počeli slati znakove upozorenja koja nitko od posade na Gautschu ili nije vidio ili nije dobro protumačio. Brod se nalazio u minskom polju…odjednom je uz lijevi bok broda odjeknula silovita detonacija, voda je šiknula u zrak i prekrila cijeli brod. Brod se velikom brzinom počeo naginjati na lijevu stranu. Na palubi je vladala panika, dok je posada pokušala spustit koji čamac za spašavanje. I Basilsk, koji je od Gautscha bio udaljen ca 3 nautičke milje je poslao svoju motornu barkasu prema mjestu nesreće. Samo nekoliko minuta nakon eksplozije parobrod Baron Gautsch zauvijek je potonuo u morske dubine. Iako blizu, posada Basiliska uz pomoć još tri razarača uspjeli su spasiti ukupno 159 ljudi, dok je njih 177, od toga mnogo žena i djece izgubilo život u brodolomu.
Drugi časnik potonuo je sa brodom, dok su zapovjednik i prvi časnik uhićeni i zatvoreni u Puli. Tijek istrage i suđenje nisu poznati jer je radi ratnog stanja javni tisak bio cenzuriran. U nemirima u Beču 1925 godine spaljena je Palača pravde i s njom dokumentacija o najvećoj civilnoj pomorskoj nesreće Austro-Ugarske u 20. stoljeću.

ZARON

Brod leži na kobilici u uspravnom položaju na pjeskovitom dnu na dubini od 37 – 41 metara. Najviši i najplići dio broda je gornja paluba, jer od drvenog zapovjedničkog mosta nije ostalo gotovo ništa. Jarboli vise nisu na svome  mjestu –  prednji je srušen i leži nagnut na nadgrađe, dok zadnjem jarbolu nema traga. Trup je dobro očuvan, a na sredini lijeve strane broda u visini vodne linije zjapi rupa veličine oko 2 x 2 metra koju je prouzročila eksplozija mine.  Na pramcu broda je  sidreno vitlo, a oba
sidra su na svojim mjestima. Nadgrađe broda dostupno je i  manje  iskusnim  roniocima.  Budući da su drveni dijelovi palube uglavnom istrunuli, danje svjetlo omogućuje  dobru vidljivost  na gornjim palubama i prostorima gdje su bili saloni i blagovaonice za putnike.  Stakla  s  prozora  odavno su ispala iz okvira, a sohe čamaca za spašavanje na lijevoj strani broda i danas su iskrenute prema boku, svjedočeći o borbi posade i putnika da napuste tonući brod. Prednji dimnjak propao je u unutrašnjost broda i leži koso iznad kotlovnog prostora. U okolici broda mogu se susresti razne vrste riba, od velikih jata sitnijih riba do većih primjeraka tuna. Kada je vidljivost na olupini izvanredna, tada se već sa površine naziru gornji dijelovi broda. Vidljivost u unutrašnjosti broda u pravilu je osjetno bolja nego na vanjskom dijelu olupine, zbog manjeg strujanja mora, ali je potreban oprez kod kretanja iznad paluba i kroz prostore u kojima je uvijek sloj finog mulja koji se lako uzdigne zbog nepotrebnog mahanja perajama.

Vrijeme plovidbe od DC SHARK: 1,45-2 h

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Diving Center SHARK © 2024. All Rights Reserved. | POLITIKA PRIVATNOSTI 

Diving Center SHARK © 2024. All Rights Reserved. | POLITIKA PRIVATNOSTI