Tečaj NITROX DIVER

NITROX (NX) je zrak obogaćen kisikom, to jest sa većim postotkom kisika nego što ga ima u zraku, a to je 21%. Postoje dvije standardne NX mješavine, prva ima 32%, a druga 36% kisika. Te mješavine kisika zovemo još “zrak obogaćen kisikom”, i označavamo ga napisom EANX, gdje X znači postotak kisika.

Tečaj uključuje tablice za sigurno ronjenje sa ta dva tipa standardnih mješavina, 5 modula teorije i 2 ronjenja. Tečaj traje 2 dana.

Tečaj DEEP AIR

Ovaj tečaj je uvod u tehnike i opremu za ronjenje zrakom u dekompresiji unutar 40m dubine.

Na tečaju ronioci treniraju obavljanje zadataka, vježbanje teorije i planifikaciju  dubokih ronjenja.

Tečaj traje 3 dana sa 4 zarona.

 

Tečaj ADVANCED NITROX DIVER

Ovaj program upotpunjava znanje ronioca za ronjenja NITROX-om. Počinje se koristiti tehnika i oprema za tehničko ronjenje.

Tečaj uključuje 4 ronjenja, što u otvorenim, što u limitiranim vodama, koristeći obogaćeni kisik za ronjenja u dekompresiji do makismalne dubine 42m. Na tečaju se uči koristiti mješavine sa 22% do 40% kisika, a za ronjenje na dubinama i do 50% kisika u fazi dekompresije.

Tečaj traje 3 dana.

Tečaj RECREATIONAL TRIMIX DIVER

Ovaj program je nastao u svrhu treniranja rekreacijskih ronioca, za produženje njihovog dubinskog zarona, imajući pri tome postotak narkoze (END) između 12 i 24 metara dubine, koristeći mješavine obogaćene kisikom između 28% i 40% i varijabilni postotak helija.

Za obavljanje tečaja potrebni su breveti Advanced OWD i NITROX Diver, a može se polagati i u kombinaciji sa drugim tečajevima – preporučljivo sa tečajem NITROX Diver. S tim se na kraju tečaja dobiva teoretično-praktično znanje za mješavine NITROX i TRIMIX. Sa završenim tečajem ronioci će moći zaroniti bez dekompresije, koristeći Dekompresijski Rekreacijski TRIMIX do dubine do 40m.

Trajanje tečaja je 2 dana sa 2 ronjenja.

TEČAJEVI SPECIJALNOSTI:

ESSENTIAL HOGARTHIAN DIVER

Ovaj program specijalnosti nudi znanja uzdizanja vlastitih sposobnosti i znanje pomoću prakse i treninga za hogarthiansko ronjenje, što se sve više koristi za speleo-ronjenja. Ovaj tečaj je uvod za bilo koji tečaj za napredne ronioce na olupinama, u spiljama ili bilo kojem drugom (malo) prohodnom prolazu. Poboljšava znanje i koristi kao trening za već ekspertne ronioce. Maksimalna dubina je 18m.

Tečaj sadrži 4 ronjenja i traje 3 dana.

ADVANSED HOGARTHIAN DIVER

Ovaj program specijalnosti nudi znanje za poboljšanje vlastitih sposobnosti i sigurnosti u ronjenju, preko prakse i treninga, na prošireni sistem hogathianskog ronjenja i speleo-ronjenja. To je uvod za bilo koji drugi napredni tečaj na olupinama, u spiljama ili bilo kojem (malo) prohodnom prolazu. Ovaj tečaj služi za još bolje usavršavanje znanja i još boli trening, ronioca uči o novim sistemima, balansiranju i položaju tijela ronioca pri ronjenju. Maksimalna dubina je 30m.

Tečaj sadrži 4 ronjenja i traje 3 dana.

TEHNIČKI TEČAJEVI:

Tečaj NORMOXIC TRIMIX DIVER

Ovaj tečaj je nastao radi proširenja znanja ronioca za korištenje Normoksičnog TRIMIX-a u svrhu treniranja ronioca, koji žele roniti na dubinama između 39 do 60 metara sa otvorenim sistemom, nudeći tako mogućnost smanjivanja narkoze zraka.

TRIMIX mješavine danas su maksimum tehnologije mješavina, apliciranih za tehnička ronjenja. Nude sljedeće mogućnosti:

kontroliranu narkozu
veću sigurnost ronjenja (nego na zrak)
nema otežanog disanja (kao sa zrakom)
Tečaj uključuje 3 ronjenja sa TRIMIX-om i traje 5 dana.

Tečaj TECHNICAL DIVER

Najbolji tehnički tečaj za rukovanje sa tehničkom opremom i bilo kojom dišnom mješavinom. Nudi kompletno znanje za ronjenje sa mješavinama obogaćenima kisikom. Tečajac uči koristiti mješavine obogaćene kisikom za dekompresiju, te korištenje 100% kisika u dekompresiji. Polaznici ovog tečaja trebaju imati brevet Advansed NITROX Diver, 10 ronjenja sa operativno-inovativnim procedurama, koje su već isprobane prije dosta vremena u visoko obrazovnim ronilačkim sektorima IANTD EXPEDITIONS.

Tečaj uključuje 4 ronjenja, što u otvorenim, što u limitiranim vodama, rukovanje zrakom obogaćenim kisikom radi dekompresije, ali do 54m dubine. Trajanje tečaja je 5 dana.